В Україні нарешті з’явився перший тренажер доповненої реальності для рятувальників та вогнеборці

Підтримати через:
Ми ради поділитися з вами непересічною подією!
 
В Україні нарешті з’явився перший тренажер доповненої реальності для рятувальників та вогнеборців. Цю надсучасну високотехнологічну систему фонд "Українські Вогнеборці" отримав у вигляді донату від виробника FLAIM Systems за участі британської кампанії North Fire.
 
Ця система дозволяє реалізовувати відпрацювання рятувальних місій всередині 80 сценаріїв різної складності. Починаючи від гасіння звичайної побутової пожежі до комплексної місії з ліквідації техногенної катастрофи. Більше того, маючи кілька таких систем – можна відпрацьовувати командну взаємодію. Система збирає, фіксує та дає можливість проаналізувати ефективність виконання місії за багатьма критеріями. Серед них час реакції, кількість використаної води або піни, ефективність вибраних інструментів та багато іншого.
Система повністю занурює користувача в обраний віртуальний сценарій. Оператор фізично відчуває тепло від полум’я, вібрації від пожежного ствола, спротив та вагу пожежного рукава, чує всі характерні для події звуки.
Спільно з ДСНС України, ми докладаємо зусилля для створення функціональних добровільних пожежних команд в ОТГ. Отже, цей тренажер було доставлено в Вище професійне училище ЛДУ БЖД , де він буде доступний як кадровим вогнеборцям та кадетам так і рятувальникам – волонтерам які навчаються в межах опанування програми навчання добровільних пожежних команд.